Een dagje Merlijn

Om tien voor half negen zetten we de deuren open. “Goedemorgen”, zegt de leerkracht en ze geeft elk kind een hand. Hierna is het tijd om het plantje op de vensterbank te zetten en de eigen tafel in orde te maken. Het kind kan dan zijn werk gaan plannen en kan alvast aan de slag of eventueel nog even lezen.

De kinderen werken zelfstandig tot hun tien-uurtje. In deze tijd geeft de leerkracht individuele lesjes, groepsinstructie, geeft hier en daar uitleg, stuurt bij en observeert.

Na het nuttigen van het tien-uurtje is het tijd om even buiten te gaan spelen.
Hierna is het weer tijd om zelfstandig aan de slag te gaan.

Om twaalf uur dekken de kinderen hun tafel en gaan onder begeleiding van de overblijfkrachten een half uur buiten spelen. Als de kinderen na een half uur weer binnen komen gaan ze onder begeleiding van diezelfde leerkrachten hun lunch in de klas opeten. Op Merlijn blijven alle kinderen tussen de middag over. Om kwart voor een komen de leerkrachten weer in de groep. Meestal is het dan tijd om te lezen.

Vandaag is er tutorlezen: een ouder kind gaat samen lezen met een jonger kind. Het jongere kind krijgt feedback van het oudere kind en de voortgang wordt genoteerd. Hierna is het weer tijd voor het zelfstandig werken.

Tegen kwart voor drie wordt al het werk opgeruimd en voert iedereen zijn taak uit. De een maakt het bord schoon, de ander brengt het oud papier weg en weer een ander veegt het lokaal schoon. Om drie uur gaan de kinderen naar buiten. De leerkrachten lopen even mee naar het schoolplein en zijn daar aanspreekbaar voor ouders.

Via de onderstaande link krijgt u in 1 minuut een beeld van onze school:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xr1o4WZs6Yg

Maandag 8.30 uur (inloop 8.20 uur) – 15.00 uur