Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw 2: Mariska en Annefleur

Even voorstellen: Mariska

Naam: Mariska Govers-de Visser.
Dat is dan voluit! Meestal word ik gewoon Mariska genoemd.
Ik heb er een hekel als mijn naam afgekort wordt. Daar luister ik dan niet naar.

Woonsituatie: Getrouwd en 2 kinderen.
Ik ben getrouwd met Freddy (Fred) en heb 2 kinderen. Lotte en Bram.
Samen wonen wij in Heesch.  Heel gezellig met onze kat Koda en een aquarium vol met vis.

Thuis:
Thuis kan ik heel erg genieten van mijn kinderen. Het zien opgroeien van je eigen grut is iets om heel trots op te zijn. Ook kan ik erg genieten van een boek. Schrijvers als Henning Mankell, Elizabeth George en Karin Slaughter staan op mijn boekenplank. In mijn huiskamer hangen een aantal schilderijen, allemaal geborduurd. Deze hobby is begonnen toen ik aan het afstuderen was. Ter ontspanning. Iets wat ik nu even niet doe, maar zo weer te hand kan nemen. Een creatief bijtje dus.

Verder probeer ik elke week hard te lopen. Afgelopen jaar heb ik met een collega meegelopen met de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch, dit was erg gezellig.

Werk: bovenbouw.
Ik werk al jaren op Merlijn. Ik ben  begonnen in de onderbouw voor een jaar of 3. Daarna 3 jaar in de middenbouw.  In de jaren dat ik kinderen kreeg heb ik een aantal wisselingen gehad tussen de onderbouw en middenbouw. Later ben ik gevraagd om ook eens in de bovenbouw te komen werken. Hier heb ik het nu reuze naar mijn zin.

Werkdagen: Maandag, dinsdag en woensdag
Omdat ik er ook thuis wil zijn voor mijn kinderen heb ik ervoor gekozen na de geboorte van Lotte parttime te gaan werken. Dit bevalt me uitstekend.

Leergebieden:
Ik vind het erg leuk om kosmische lessen te geven. Omdat ik een digibord in de klas heb kan ik in deze lessen gebruik maken van het internet, powerpoint enz. Dan wordt het voor de groep ook een stuk interessanter. Ook het ‘gewone’ reken- en spellingonderwijs vind ik leuk om te geven. Het onderwijs blijft een uitdaging, omdat we steeds aan het zoeken zijn naar de beste manier van leren voor de kinderen. Wat kunnen ze zelfstandig en waar moet ik als juf de hulp bieden.

Kinderen:
Het leuke van kinderen vind ik dat iedereen anders is. Het ene kind is het andere niet en allemaal hebben ze net een andere manier van aanspreken nodig. Ik kan ervan genieten als een kind steeds weer een stapje verder komt. Daar haal ik nieuwe energie uit om weer verder te gaan.

Team Merlijn:
Het leuke van werken op Merlijn vind ik dat het team hecht is met elkaar. Een aantal leerkrachten zie ik ook buiten het werk, echte vriendschappen zijn er ontstaan op Merlijn. Altijd kunnen terugvallen op je collega’s, een vriendelijk woord, elkaar helpen, dat is wat ik vind op Merlijn.

Even voorstellen: Annefleur

Ik ben Annefleur van Ooijen en samen met mijn vriend Erik woon ik met veel plezier in Haaren. Haaren is een dorpje dat ligt tussen Den Bosch en Tilburg. In en rond het huis loopt onze rode kater, die luistert naar de naam Pepper. Wij wonen dichtbij het bos en zijn hier dan ook vaak te vinden om heerlijk te wandelen of om te sporten.

Ik zit niet graag stil en ik ben altijd op zoek naar een reden om iets te ondernemen. Ik houd enorm van koken en lekker eten met vrienden. In het weekend bezoek ik graag een festival, ga ik winkelen en met vriendinnen dagjes uit. Heb ik dan even niets om handen, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn op papier of met materiaal.


Hoe ben ik op Merlijn terecht gekomen?
Met liefde en plezier heb ik veel scholen in Den Bosch en omgeving mogen bezoeken. Ik heb mogen proeven van veel verschillende onderwijsvormen. Van het lesgeven in groep 1 tot en met groep 8, van het werken in een homogene groep tot het werken in stamgroepen, maar ook van het traditionele onderwijs tot het Jenaplanonderwijs. Maar toen ik op Montessorischool Merlijn mocht komen invallen ging er pas echt een wereld voor me open. Ik werd leergierig, ik wilde nog veel meer leren over Maria Montessori. Er was op Merlijn zoveel te ontdekken!

Aan het begin van de week werk ik in BB3 naast Janneke en aan het einde van de week werk ik in BB2 naast Mariska. Ik ben gestart met de 2 jarige Montessoriopleiding en word steeds meer vaardig in het werken met alle prachtige materialen. Ik kan er echt van genieten dat  kinderen glunderen van trots wanneer zij hebben ervaren dat ze iets nieuws hebben ontdekt en dat zij dat zelfstandig toe kunnen passen.

Mocht je mij zien lopen, nieuwsgierig zijn of een vraag hebben, spreek me gerust aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat