Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw 2: Annefleur en Birgit

Even voorstellen: Annefleur

Ik ben Annefleur van Ooijen en samen met mijn vriend Erik en zoontje Raf woon ik met veel plezier in Haaren. Haaren is een dorpje dat ligt tussen Den Bosch en Tilburg. In en om het huis loopt onze rode kater, die luistert naar de naam Pepper. Wij wonen dichtbij het bos en zijn hier dan ook vaak te vinden om heerlijk te wandelen of om te sporten.

Ik zit niet graag stil en ik ben altijd op zoek naar een reden om iets te ondernemen. Ik houd enorm van koken en lekker eten met vrienden. In het weekend bezoek ik graag een festival, ga ik graag winkelen en met vriendinnen dagjes uit. Heb ik dan even niets om handen, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn op papier of met materiaal.
 

Ondertussen ben ik al een aantal jaar werkzaam op Merlijn in de bovenbouw. Vorig jaar heb ik mijn Montessori-diploma behaald. Ik ga elke dag met plezier naar school om de kinderen weer in de groep te ontvangen. Ik vind het heerlijk om samen met hen en ouders stappen in de goede richting te maken en er samen voor te zorgen dat ze in ontwikkeling zijn. Nu met Corona is het zoeken naar hoe we toch het meest Montessoriaans kunnen werken, maar we gaan ervoor! Ik hoop dat ik snel weer alle rondjes in de groep mag lopen en kinderen nog beter en rustiger kan begeleiden. 

Ik mag komend schooljaar werken in bovenbouw 2, op maandag, dinsdag en woensdag. Veel zin heb ik om met hen aan de slag te gaan. Ik kan er echt van genieten als kinderen glunderen van trots wanneer zij hebben ervaren dat ze iets nieuws hebben ontdekt en dat zij dat zelfstandig toe kunnen passen. 

Mocht je mij zien lopen, nieuwsgierig zijn of een vraag hebben, spreek me gerust aan!

Even voorstellen: Birgit

Mijn naam is Birgit Vissers-Kuijpers. Van origine kom ik uit Middelrode. Nu woon ik samen met mijn man, 3 kinderen (zoon Xavi, dochters Vajèn en Jade) en onze hond in Vlijmen. Ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn en dan op het vlak van twee keer per week hardlopen en één keer per week yoga. Dit zijn dingen die ik zelf kan doen en plannen. En dat is wel belangrijk in mijn drukke werk-/gezinsleven. Voorheen werkte ik vrijwel fulltime, maar sinds de geboorte van onze derde spruit ben ik wat minder gaan werken. Naast het sporten vind ik het ook erg leuk om eens wat met het gezin of met vriendinnen te doen. En dan in het kader van ontspannen en gezelligheid. Lekker een dagje weg, winkelen of en hapje eten vind ik super. Kan ik enorm van genieten.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in het onderwijs na het behalen van mijn PABO-diploma aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na de PABO ben ik direct gestart met de master SEN, zodat ik meer zou gaan leren over het ondersteunen van leer- en gedragsuitdagingen. Dit heeft me veel handvatten gegeven voor mijn werk in de diverse groepen en onderwijssoorten, waar ik ook graag de kinderen wil helpen die net wat meer of minder nodig hebben in hun leerlijn. Inmiddels heb ik ook mijn bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs op zak en mag ik dus gewoon gym geven aan alle groepen. Een bezige bij dus. Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en zie dan ook weer een mooie uitdaging voor me liggen in het Montessorionderwijs.

In mijn invalperiode heb ik heel wat scholen mogen zien en er zowel losse dagen als langere periodes kunnen werken. Dit heeft me een enorme diversiteit aan methodes, onderwijsconcepten, doelgroepen en werkwijzen laten ervaren. Van regulier onderwijs tot SO/SBO, maar ook van homogene groepen tot heterogene groepen, van Jenaplan tot traditioneel, VMBO en Montessori en van de methode strikt volgen tot het loslaten en eigen onderwijsmaterialen ontwerpen aan de hand van leerlijnen. Erg leuk! Hier heb ik veel van geleerd en ik ben er zeker door geïnspireerd geraakt.

Door een invalperiode hier in BB3 heb ik het Montessori een stukje beter leren kennen. Dit heeft me enthousiast gemaakt en ik ben dan ook blij een plekje gevonden te hebben hier op Merlijn! Ik voelde me vrijwel direct welkom binnen de school en het team. Het is erg mooi om te zien dat het team zo hecht is en toch ook nieuwe krachten prettig opneemt binnen deze setting. Janneke heeft me wat wegwijs gemaakt binnen het Montessorionderwijs en de opleiding heeft me nog meer verreikt door de visie en materialen beter te leren kennen. Persoonlijk vind ik het heel krachtig dat kinderen zo verantwoordelijk en zelfstandig leren zijn. Het stimuleren van leren wat je graag wilt leren is naar mijn mening een waardevolle invulling en het zelf plannen van de werkjes en lesjes ook. Zeker naar de toekomst toe in de maatschappij van nu. Kortom een betrokken team en school hier op Merlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat