Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw 3: Janneke en Annefleur

Even voorstellen: Janneke

Mijn naam is Janneke van de Laar en ik werk sinds augustus 2014 op Merlijn.
Na elf jaar in Amsterdam gewoond te hebben, werd het in 2010 tijd om terug te gaan naar mijn Brabantse roots. Sindsdien woon ik in Den Bosch, samen met Michiel en onze kinderen Puck, Abel en Lorijn. 

Van origine heb ik als orthopedagoog in diverse functies in de kinderpsychiatrie binnen het onderwijsveld gewerkt. Het contact met kinderen vond ik echter te vluchtig. Daarom heb ik als zij-instromer de PABO gedaan. Begonnen op een School voor Speciaal Basisonderwijs, via reguliere scholen, nu dan vol overtuiging gekozen voor het montessorionderwijs. Ik heb met veel plezier de montessori-opleiding gedaan en gun elk kind om op een montessorischool te zitten. Zo ook onze eigen kinderen, die komen dus ook naar Merlijn.. :) 
 

En wat is het leuk om op Merlijn te werken! Het leukste vind ik, dat ieder kind goed tot zijn recht komt en verantwoordelijk en zelfstandigheid zo gestimuleerd worden. Het is zo leuk te merken, dat leerlingen eigen initiatieven uit kunnen voeren of tijdens het werken elk met hun eigen taak bezig zijn! Collega’s zijn heel betrokken, niet alleen wat betreft de leerlingen, maar ook met elkaar.

Aan hobby’s kom ik met drie jonge kinderen en een intensieve baan niet zoveel toe… Maar ik geniet enorm van babbelen met vrienden en gezelligheid. Daarnaast verdiep ik me graag in kinderboeken en ben begonnen met het maken van een seizoenentafel voor thuis. Voorheen heb ik veel verre reizen gemaakt en ging ik van kleins af aan elk jaar op wintersport. Ooit hoop ik dat weer eens op te kunnen pakken. Daarnaast ben ik een enthousiast 'stepper'. Vroeger heb ik er les in gegeven, maar nu sta ik lekker zelf in de zaal. Met hardlopen ben ik vooral heel goed in beginnen, maar minder goed in het volhouden ervan..

Even voorstellen: Annefleur

(zie bovenbouw2)

 

 

 

 

 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat