Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw 3: Joyce en Janneke

Even voorstellen: Joyce

Hoi... Ik ben Joyce Blokx-Langenhuizen, bovenbouwleerkracht in hart en nieren. Ik woon net zoals jullie in Den Bosch. Mijn man Martijn en ik zijn de trotse ouders van Vince (sept. 2015) en Jess (febr. 2019). We genieten volop van de kids en hebben de quality time met het gezin op 1 staan. Verder reizen we ook erg graag, we maken tijdens deze vakantie een foto van een roestig voorwerp/roestkleur in de foto en breiden zo onze canvas fotowand in de woonkamer uit.
Daarnaast zul je ons vaak in de bossen, rondom de waterplas en op andere natuurplekken zien of lekker genietend in de achtertuin van onze bourgondische en culturele gerechten.

Ik heb in april 2011 de Pabo in Veghel afgerond, dit is een dependance van Fontys Eindhoven. Na 3 maanden invalwerk bleek als snel dat er weinig werkgelegenheid in deze regio was, dus ben ik gaan solliciteren in Utrecht. Ik wilde graag een vast contract om samen te kunnen gaan wonen, dit is mij daar gelukt. Na een half jaar is dit een vast contract voor onbepaalde tijd geworden op Montessorischool Buiten Wittevrouwen. Hier heb ik mijn volledige Montessoribevoegdheid, papieren voor het begeleiden van hoog/meerbegaafde kinderen, antipest/sociale veiligheidscoördinator, het begeleiden van beelddenkers, specialisatie aanmelding bij het voortgezet onderwijs behaald en was ik de begrijpendlezen coach van school.
Met dank aan de Merlijn/Eveline ben ik naar stichting Ato gekomen, helaas was hier toen nog geen plek. Ik heb dan ook, naast mijn zwangerschap- en verlofperiode van Jess, even op Jenaplan de Ontdekking gewerkt. In de hoop dat basisschool de Merlijn hierbij zou zitten, heb ik me mobiel gemeld. En ja hoor, mij Bossche droombaan zat er bij. Met veel plezier begin ik het schooljaar 2019/2020 dus op de Merlijn!

Ik heb in mijn korte uitstap  buiten het Montessori onderwijs echt de Montessoriflow gemist: ' Help mij het zelf te doen', het inspringen op de intrinsieke motivatie en de rust en warmte binnen het onderwijs. Je voelt gewoon dat de Merlijn een Montessorischool is, zodra je een been binnenzet: warmte, rust, zelfstandig denkende en open kinderen, zelf mogen ontdekken en de betrokkenheid van de leerkracht en het kind. De kinderen zijn niet bang om zich te presenteren en zijn zo nieuwsgierig dat ze binnen no time een praatje met je komen maken. Wat een warm welkom, ik heb er zin in!

Mijn eigenschappen: trouw, eigenwijs, eerlijk, direct, warm, doorzetter, gezelschapsdier, lief, soms een beetje druk, harde werker, enthousiast, ziet een ander en open en de slechte eigenschappen die mogen jullie zelf ontdekken ;)

Even voorstellen: Janneke

Mijn naam is Janneke van de Laar en ik werk sinds augustus 2014 op Merlijn.
Na elf jaar in Amsterdam gewoond te hebben, werd het in 2010 tijd om terug te gaan naar mijn Brabantse roots. Sindsdien woon ik in Den Bosch, samen met Michiel en onze kinderen Puck, Abel en Lorijn. 

Van origine heb ik als orthopedagoog in diverse functies in de kinderpsychiatrie binnen het onderwijsveld gewerkt. Het contact met kinderen vond ik echter te vluchtig. Daarom heb ik als zij-instromer de PABO gedaan. Begonnen op een School voor Speciaal Basisonderwijs, via reguliere scholen, nu dan vol overtuiging gekozen voor het montessorionderwijs. Ik heb met veel plezier de montessori-opleiding gedaan en gun elk kind om op een montessorischool te zitten. Zo ook onze eigen kinderen, die komen dus ook naar Merlijn.. :) 
 

En wat is het leuk om op Merlijn te werken! Het leukste vind ik, dat ieder kind goed tot zijn recht komt en verantwoordelijk en zelfstandigheid zo gestimuleerd worden. Het is zo leuk te merken, dat leerlingen eigen initiatieven uit kunnen voeren of tijdens het werken elk met hun eigen taak bezig zijn! Collega’s zijn heel betrokken, niet alleen wat betreft de leerlingen, maar ook met elkaar.

Aan hobby’s kom ik met drie jonge kinderen en een intensieve baan niet zoveel toe… Maar ik geniet enorm van babbelen met vrienden en gezelligheid. Daarnaast verdiep ik me graag in kinderboeken en ben begonnen met het maken van een seizoenentafel voor thuis. Voorheen heb ik veel verre reizen gemaakt en ging ik van kleins af aan elk jaar op wintersport. Ooit hoop ik dat weer eens op te kunnen pakken. Daarnaast ben ik een enthousiast 'stepper'. Vroeger heb ik er les in gegeven, maar nu sta ik lekker zelf in de zaal. Met hardlopen ben ik vooral heel goed in beginnen, maar minder goed in het volhouden ervan..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat