Stel cookie voorkeur in

Bovenbouw 3: Joyce en Marianne

Even voorstellen: Joyce

Hoi... Ik ben Joyce Blokx-Langenhuizen, bovenbouwleerkracht in hart en nieren. Ik woon net zoals jullie in Den Bosch. Mijn man Martijn en ik zijn de trotse ouders van Vince (sept. 2015) en Jess (febr. 2019). We genieten volop van de kids en hebben de quality time met het gezin op 1 staan. Verder reizen we ook erg graag, we maken tijdens deze vakantie een foto van een roestig voorwerp/roestkleur in de foto en breiden zo onze canvas fotowand in de woonkamer uit.
Daarnaast zul je ons vaak in de bossen, rondom de waterplas en op andere natuurplekken zien of lekker genietend in de achtertuin van onze bourgondische en culturele gerechten.

Ik heb in april 2011 de Pabo in Veghel afgerond, dit is een dependance van Fontys Eindhoven. Na 3 maanden invalwerk bleek als snel dat er weinig werkgelegenheid in deze regio was, dus ben ik gaan solliciteren in Utrecht. Ik wilde graag een vast contract om samen te kunnen gaan wonen, dit is mij daar gelukt. Na een half jaar is dit een vast contract voor onbepaalde tijd geworden op Montessorischool Buiten Wittevrouwen. Hier heb ik mijn volledige Montessoribevoegdheid, papieren voor het begeleiden van hoog/meerbegaafde kinderen, antipest/sociale veiligheidscoördinator, het begeleiden van beelddenkers, specialisatie aanmelding bij het voortgezet onderwijs behaald en was ik de begrijpendlezen coach van school.
Met dank aan de Merlijn/Eveline ben ik naar stichting Ato gekomen, helaas was hier toen nog geen plek. Ik heb dan ook, naast mijn zwangerschap- en verlofperiode van Jess, even op Jenaplan de Ontdekking gewerkt. In de hoop dat basisschool de Merlijn hierbij zou zitten, heb ik me mobiel gemeld. En ja hoor, mij Bossche droombaan zat er bij. Met veel plezier begin ik het schooljaar 2019/2020 dus op de Merlijn!

Ik heb in mijn korte uitstap  buiten het Montessori onderwijs echt de Montessoriflow gemist: ' Help mij het zelf te doen', het inspringen op de intrinsieke motivatie en de rust en warmte binnen het onderwijs. Je voelt gewoon dat de Merlijn een Montessorischool is, zodra je een been binnenzet: warmte, rust, zelfstandig denkende en open kinderen, zelf mogen ontdekken en de betrokkenheid van de leerkracht en het kind. De kinderen zijn niet bang om zich te presenteren en zijn zo nieuwsgierig dat ze binnen no time een praatje met je komen maken. Wat een warm welkom, ik heb er zin in!

Mijn eigenschappen: trouw, eigenwijs, eerlijk, direct, warm, doorzetter, gezelschapsdier, lief, soms een beetje druk, harde werker, enthousiast, ziet een ander en open en de slechte eigenschappen die mogen jullie zelf ontdekken ;)

Even voorstellen: Marianne

Ik ben geboren en opgegroeid in het mooie Drenthe met mijn ouders, broertje, zusje en vele dieren. Na het behalen van mijn VWO diploma lonkte de stad en besloot ik pedagogische wetenschappen te gaan studeren in Amsterdam. Naast theoretische kennis over het onderwijs wilde ik graag een verbinding kunnen maken met de onderwijspraktijk. Na het behalen van mijn master ben ik dan ook de verkorte PABO opleiding gaan volgen en in de jaren erna heb ik mijn Montessori bevoegdheid behaald. De afgelopen jaren heb ik op verschillende bassischolen in Amsterdam gewerkt. Daarnaast heb ik ook een jaar als docent Rekenen op een VMBO school in Den Haag les gegeven.

In de kerstvakantie ben ik verhuisd naar Den Bosch om samen te gaan wonen met mijn vriend Rick. Via de invalpool van ATO ben ik op de Merlijn terecht gekomen. Op donderdag en vrijdag sta ik in BB3 en de andere dagen ondersteun ik verschillende groepen. Zo heb ik in korte tijd al kennis gemaakt met bijna alle kinderen op de Merlijn.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief. Ik sport regelmatig en ga er veel op uit. Vaak gebruik ik de schoolvakanties om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Deze ervaringen en kennis neem ik dan weer graag mee de klas in. Bijvoorbeeld bij het geven van de kosmische lessen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat