Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 1: Hannie

Even voorstellen: Hannie

Mijn naam is Hannie Schmidhamer-Spruijt, ik ben 48 jaar, en ik woon samen met mijn man Sanne in Megen, een klein dorpje (nee, stadje!) aan de Maas.

Vanaf het moment dat ik in groep 3 kwam, wist ik al dat ik juf wilde worden, en zo geschiedde… In 1991 begon ik op een basisschool in Middelburg met een groep 3/4… Een pittige start op een traditionele school, maar met een inspirerende directeur, waar het onderwijs op een mooie manier vormgegeven werd.

Na verloop van tijd ben ik op een Jenaplanschool op het eiland Tholen gaan werken en heb toen ook de Jenaplan opleiding gedaan.  Dat vond ik erg boeiend en ik genoot dan ook van deze vorm van onderwijs. Zelf plannen van werk en zelfstandig werken is hier heel belangrijk.

Op een gegeven moment leerde ik Sanne kennen, een Brabander, en daarom ben ik uit Zeeland vertrokken. Ik heb toen op verschillende scholen gewerkt, maar ben uiteindelijk op Merlijn terechtgekomen. Hier heb ik het enorm naar mijn zin. Als ik de kinderen ’s morgens een hand geef heb ik altijd weer zin de dag te beginnen. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe de kinderen steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling. Ik geniet van mijn werk!

Naast het lesgeven heb ik de afgelopen paar jaar de Montessori opleiding gevolgd en heb ik afgelopen september mijn diploma gehaald! Nu dit is afgerond zal er vast meer tijd komen voor hobby’s: veel lezen en af en toe met mijn leeskring ervaringen met de gelezen boeken delen. Daarnaast maak ik deel uit van een filmclub waarin we films bekijken en bespreken met elkaar. Verder sport ik nog een aantal keer per week (volleyballen en hardlopen). Tenslotte bezoeken we ook nog regelmatig Zeeland: voor de zee, het strand, de wind, maar vooral toch wel voor familie en vrienden!
 

 

 

 

 

 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat