Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 1: Hannie en Birgit

Even voorstellen: Hannie

Mijn naam is Hannie Schmidhamer-Spruijt, ik ben 48 jaar, en ik woon samen met mijn man Sanne in Megen, een klein dorpje (nee, stadje!) aan de Maas.

Vanaf het moment dat ik in groep 3 kwam, wist ik al dat ik juf wilde worden, en zo geschiedde… In 1991 begon ik op een basisschool in Middelburg met een groep 3/4… Een pittige start op een traditionele school, maar met een inspirerende directeur, waar het onderwijs op een mooie manier vormgegeven werd.

Na verloop van tijd ben ik op een Jenaplanschool op het eiland Tholen gaan werken en heb toen ook de Jenaplan opleiding gedaan.  Dat vond ik erg boeiend en ik genoot dan ook van deze vorm van onderwijs. Zelf plannen van werk en zelfstandig werken is hier heel belangrijk.

Op een gegeven moment leerde ik Sanne kennen, een Brabander, en daarom ben ik uit Zeeland vertrokken. Ik heb toen op verschillende scholen gewerkt, maar ben uiteindelijk op Merlijn terechtgekomen. Hier heb ik het enorm naar mijn zin. Als ik de kinderen ’s morgens een hand geef heb ik altijd weer zin de dag te beginnen. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe de kinderen steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling. Ik geniet van mijn werk!

Naast het lesgeven heb ik de afgelopen paar jaar de Montessori opleiding gevolgd en heb ik afgelopen september mijn diploma gehaald! Nu dit is afgerond zal er vast meer tijd komen voor hobby’s: veel lezen en af en toe met mijn leeskring ervaringen met de gelezen boeken delen. Daarnaast maak ik deel uit van een filmclub waarin we films bekijken en bespreken met elkaar. Verder sport ik nog een aantal keer per week (volleyballen en hardlopen). Tenslotte bezoeken we ook nog regelmatig Zeeland: voor de zee, het strand, de wind, maar vooral toch wel voor familie en vrienden!

Even voorstellen: Birgit

Mijn naam is Birgit Vissers-Kuijpers. Van origine kom ik uit Middelrode. Nu woon ik samen met mijn man, 3 kinderen (zoon Xavi, dochters Vajèn en Jade) en onze hond in Vlijmen. Ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn en dan op het vlak van twee keer per week hardlopen en één keer per week yoga. Dit zijn dingen die ik zelf kan doen en plannen. En dat is wel belangrijk in mijn drukke werk-/gezinsleven. Voorheen werkte ik vrijwel fulltime, maar sinds de geboorte van onze derde spruit ben ik wat minder gaan werken. Naast het sporten vind ik het ook erg leuk om eens wat met het gezin of met vriendinnen te doen. En dan in het kader van ontspannen en gezelligheid. Lekker een dagje weg, winkelen of en hapje eten vind ik super. Kan ik enorm van genieten.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in het onderwijs na het behalen van mijn PABO-diploma aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na de PABO ben ik direct gestart met de master SEN, zodat ik meer zou gaan leren over het ondersteunen van leer- en gedragsuitdagingen. Dit heeft me veel handvatten gegeven voor mijn werk in de diverse groepen en onderwijssoorten, waar ik ook graag de kinderen wil helpen die net wat meer of minder nodig hebben in hun leerlijn. Inmiddels heb ik ook mijn bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs op zak en mag ik dus gewoon gym geven aan alle groepen. Een bezige bij dus. Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en zie dan ook weer een mooie uitdaging voor me liggen in het Montessorionderwijs.

In mijn invalperiode heb ik heel wat scholen mogen zien en er zowel losse dagen als langere periodes kunnen werken. Dit heeft me een enorme diversiteit aan methodes, onderwijsconcepten, doelgroepen en werkwijzen laten ervaren. Van regulier onderwijs tot SO/SBO, maar ook van homogene groepen tot heterogene groepen, van Jenaplan tot traditioneel, VMBO en Montessori en van de methode strikt volgen tot het loslaten en eigen onderwijsmaterialen ontwerpen aan de hand van leerlijnen. Erg leuk! Hier heb ik veel van geleerd en ik ben er zeker door geïnspireerd geraakt.

Door een invalperiode hier in BB3 heb ik het Montessori een stukje beter leren kennen. Dit heeft me enthousiast gemaakt en ik ben dan ook blij een plekje gevonden te hebben hier op Merlijn! Ik voelde me vrijwel direct welkom binnen de school en het team. Het is erg mooi om te zien dat het team zo hecht is en toch ook nieuwe krachten prettig opneemt binnen deze setting. Janneke heeft me wat wegwijs gemaakt binnen het Montessorionderwijs en de opleiding heeft me nog meer verreikt door de visie en materialen beter te leren kennen. Persoonlijk vind ik het heel krachtig dat kinderen zo verantwoordelijk en zelfstandig leren zijn. Het stimuleren van leren wat je graag wilt leren is naar mijn mening een waardevolle invulling en het zelf plannen van de werkjes en lesjes ook. Zeker naar de toekomst toe in de maatschappij van nu. Kortom een betrokken team en school hier op Merlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat