Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 2: Saskia en Jennifer

Even voorstellen: Saskia

Mijn naam is Saskia Maridjan-Kwak. Sinds 2001 werk ik op Merlijn. Sinds een paar jaar ben ik leerkracht van de middenbouw, daarvoor heb ik in de tussen- en bovenbouw gewerkt. Ik ben op dinsdag t/m vrijdag in de klas.
Het werken met verschillende leeftijden en veel verschillende niveaus in een groep vind ik een uitdaging. Het is leuk om te zien hoe jongere kinderen zich optrekken aan de oudsten en hoe de oudere kinderen regelmatig een stapje terug doen om een jonger kind ruimte te geven. De kinderen leren zo heel veel van elkaar!

Ik woon in Eindhoven met mijn man en 2 zoons. Samen met hen maak ik graag uitstapjes, bij onze kinderen zijn dierentuinen favoriet. Verder vind ik het leuk om te koken en te bakken.

Even Voorstellen: Jennifer

Mijn naam is Jennifer Raps-Ruiter, 36 jaar, en ik woon samen met mijn man Bjorn en onze zoon Antwan in Drunen. We wonen met veel plezier in Drunen.

Ik ben in Delfzijl opgegroeid en heb in Groningen de PABO gedaan. Na de PABO heb ik nog Master-Sen gedaan om kinderen met leer- en gedragsproblemen nog beter te kunnen begeleiden.

Ik ben begonnen op Montessorischool de Wiek in Drunen. Hier heb ik de passie voor het Montessori onderwijs ontwikkeld. In mijn eerste jaar als juf heb ik de opleiding voor Montessori leerkracht gedaan. Een hele verrijking. Hier heb ik zo’n zes jaar gewerkt.

Nu werk ik alweer een aantal jaar met veel plezier op Merlijn in de onder- en middenbouw. De kinderen en de manier van werken geven mij voldoening. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich verder ontwikkelen. Het leuke om in twee bouwen te werken is, dat je heel mooi de doorgaande lijn kunt zien en zo echt de verbinding kunt maken.

Daarnaast ben ik lid van de OR. Ik vind het erg leuk om de spil tussen ouders en het team te zijn.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, te knutselen en leuke dingen te doen met mijn man en zoon. Zo gaan we graag zwemmen, een dagje op pad, of samen lekker wandelen in de Loonse en Drunense  duinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De foto is gemaakt door: Monya el Aouat