Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 3: Jennifer en Birgit

Even Voorstellen: Jennifer

Mijn naam is Jennifer Raps-Ruiter, 33 jaar, en ik woon samen met mijn man Bjorn en onze zoon Antwan in Drunen. We wonen met veel plezier in Drunen.

Ik ben in Delfzijl opgegroeid en heb in Groningen de PABO gedaan. Na de PABO heb ik nog Master-Sen gedaan om kinderen met leerproblemen nog beter te kunnen helpen.

Ik ben begonnen op Montessorischool de Wiek in Drunen. Hier heb ik de passie voor het Montessori onderwijs ontwikkeld. In mijn eerste jaar als juf heb ik de opleiding voor Montessori leerkracht gedaan. Een hele verrijking. Hier heb ik zo’n zes jaar gewerkt.

Nu werk ik zo’n 4 jaar met veel plezier op Merlijn in de groepen 3-4-5. De kinderen en de manier van werken geven mij voldoening. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich verder ontwikkelen. Daarnaast werk ik met veel plezier in de OR. Ik vind het erg leuk om de spil tussen ouders en het team te zijn.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, te knutselen en leuke dingen te doen met mijn man en zoon. Zo gaan wij regelmatig wandelen en met ons abonnement naar de Efteling.

Even voorstellen: Birgit

Mijn naam is Birgit Kuijpers. Van origine kom ik uit Middelrode. Nu woon ik samen met mijn vriend, 2 kinderen (zoon Xavi en dochter Vajèn) en onze 2 honden op de Maaspoort in Den Bosch. Ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn en dan op het vlak van drie keer per week hardlopen en één keer per week yoga. Dit zijn dingen die ik zelf kan doen en plannen. En dat is wel belangrijk met zo’n druk leventje. Naast het vrijwel fulltime werken, zo meteen weer een opleiding en een gezin kan ik niet teveel vastzetten. Naast het sporten vind ik het ook erg leuk om eens wat met het gezin of met vriendinnen te doen. En dan in het kader van ontspannen en gezelligheid. Lekker een dagje weg, winkelen of en hapje eten vind ik super. Kan ik enorm van genieten.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in het onderwijs na het behalen van mijn PABO-diploma aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na de PABO ben ik direct gestart met de master SEN, zodat ik meer zou gaan leren over het ondersteunen van leer- en gedragsuitdagingen. Dit heeft me veel handvatten gegeven voor mijn werk in de diverse groepen en onderwijssoorten, waar ik ook graag de kinderen wil helpen die net wat meer of minder nodig hebben in hun leerlijn. Inmiddels heb ik ook mijn bevoegdheid voor het geven van bewegingsonderwijs op zak en mag ik dus gewoon gym geven aan alle groepen. Een bezige bij dus. Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en zie dan ook weer een mooie uitdaging voor me liggen in het Montessorionderwijs.

De afgelopen jaren heb ik heel wat scholen mogen zien en er zowel losse dagen als langere periodes kunnen werken. Dit heeft me een enorme diversiteit aan methodes, onderwijsconcepten, doelgroepen en werkwijzen laten ervaren. Van regulier onderwijs tot SO/SBO, maar ook van homogene groepen tot heterogene groepen, van Jenaplan tot traditioneel, VMBO en Montessori en van de methode strikt volgen tot het loslaten en eigen onderwijsmaterialen ontwerpen aan de hand van leerlijnen. Erg leuk! Hier heb ik veel van geleerd en ik ben er zeker door geïnspireerd geraakt.

Door een invalperiode hier in BB3 heb ik het Montessori een stukje beter leren kennen. Dit heeft me enthousiast gemaakt en ik ben dan ook blij een plekje gevonden te hebben hier op Merlijn! Ik voelde me vrijwel direct welkom binnen de school en het team. Het is erg mooi om te zien dat het team zo hecht is en toch ook nieuwe krachten prettig opneemt binnen deze setting. Janneke heeft me wat wegwijs gemaakt binnen het Montessorionderwijs en ik ben erg benieuwd naar het vervolg dat ik hieraan ga geven door de opleiding te gaan volgen. Persoonlijk vind ik het heel krachtig dat kinderen zo verantwoordelijk en zelfstandig leren zijn. Het stimuleren van leren wat je graag wilt leren is naar mijn mening een waardevolle invulling en het zelf plannen van de werkjes en lesjes ook. Zeker naar de toekomst toe in de maatschappij van nu. Kortom een betrokken team en school hier op Merlijn. Blij dat ik dus hier mag komen werken en nu voornamelijk in de middenbouw (met af en toe een uitstapje naar de bovenbouw). Ik heb er heel veel zin in!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat