Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 3: Mariska en Judith

Even voorstellen: Mariska

Naam: Mariska Govers-de Visser.
Dat is dan voluit! Meestal word ik gewoon Mariska genoemd.
Ik heb er een hekel als mijn naam afgekort wordt. Daar luister ik dan niet naar.

Woonsituatie: Getrouwd en 2 kinderen.
Ik ben getrouwd met Freddy (Fred) en heb 2 kinderen. Lotte en Bram.
Samen wonen wij in Nistelrode.  Heel gezellig met onze katten Koda en Rover, konijnen Jip en Pip en een aquarium vol met vis.

Thuis:
Thuis kan ik heel erg genieten van mijn kinderen. Het zien opgroeien van je eigen grut is iets om heel trots op te zijn. Ook kan ik erg genieten van een boek. Schrijvers als Henning Mankell, Elizabeth George en Karin Slaughter staan op mijn boekenplank. Ook kan ik genieten van het werken in mijn moestuin, de tuin van mijn huis en pak ik diverse klussen op binnenshuis.

Werk: middenbouw.
Ik werk al jaren op Merlijn. Ik ben begonnen in de onderbouw voor een jaar of 3. Daarna 3 jaar in de middenbouw.  In de jaren dat ik kinderen kreeg heb ik een aantal wisselingen gehad tussen de onderbouw en middenbouw. Later ben ik gevraagd om ook eens in de bovenbouw te komen werken. Dit heb ik een jaar of tien gedaan. Nu ben ik weer terug in de middenbouw, een nieuwe uitdaging.

Naast groepsleerkracht ben ik ook bouwcoördinator van de middenbouw en rekenexpertleerkracht op Merlijn. Taken die ik erg leuk vind om te doen.

Werkdagen: dinsdag en woensdag in de groep, op donderdag buiten de groep.

Leergebieden:
Ik vind het erg leuk om kosmische lessen te geven. Omdat ik een digibord in de klas heb kan ik in deze lessen gebruik maken van het internet, powerpoint enz. Dan wordt het voor de groep ook een stuk interessanter. Ook het ‘gewone’ reken- en spellingonderwijs vind ik leuk om te geven. Het onderwijs blijft een uitdaging, omdat we steeds aan het zoeken zijn naar de beste manier van leren voor de kinderen. Wat kunnen ze zelfstandig en waar moet ik als juf de hulp bieden.

Kinderen:
Het leuke van kinderen vind ik dat iedereen anders is. Het ene kind is het andere niet en allemaal hebben ze net een andere manier van aanspreken nodig. Ik kan ervan genieten als een kind steeds weer een stapje verder komt. Daar haal ik nieuwe energie uit om weer verder te gaan.

Team Merlijn:
Het leuke van werken op Merlijn vind ik dat het team hecht is met elkaar. Een aantal leerkrachten zie ik ook buiten het werk, echte vriendschappen zijn er ontstaan op Merlijn. Altijd kunnen terugvallen op je collega’s, een vriendelijk woord, elkaar helpen, dat is wat ik vind op Merlijn.

Even voorstellen: Judith

Mijn naam is Judith Geevers-Kuipers en ik ben sinds augustus 2019 gestart als zij-instromer op de Merlijn. Ik vind de Merlijn een heel fijne school en toen ik hier in maart voor het eerst kwam voelde het direct als een warm bad. Wat een betrokken en geïnteresseerde collega’s. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen aan het werk zijn in de klassen en de andere ruimtes. Er is veel ruimte voor creativiteit en dat maakt mij als juf ook erg blij.

Voordat ik besloot om een carrière-switch te maken was ik werkzaam als ZZP-er in de culturele sector. Ik heb fluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds mijn afstuderen veel concerten gegeven met allerlei ensembles en orkesten. Daarnaast heb ik veel fluitles gegeven aan kinderen en volwassenen en sinds 2013 was ik ook muziekdocent op verschillende basisscholen in Rotterdam.
Het lesgeven op basisscholen heeft mij aan het denken gezet. Ik zag soms 15 verschillende klassen per week en ik miste de band met één groep kinderen. Ik realiseerde me toen dat het lesgeven zich niet alleen hoefde te beperken tot  het vak muziek, maar dat ik groepsleerkracht wilde worden.

In 2015 ben ik van Rotterdam naar Rosmalen verhuisd en ik  heb het hier erg naar mijn zin. Ik woon samen met mijn man Jeroen en twee kinderen (Max, 5 jaar en Cas, 2 jaar) in een heerlijk huis aan de Groote Wielen-plas en hier heb je in de zomermaanden dagelijks een vakantiegevoel!
Ik heb de muziek zeker niet helemaal losgelaten. Ik ben namelijk Muziek op Schootdocent in Rosmalen en dit doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Inmiddels hebben al een paar honderd kinderen uit Rosmalen en omstreken muziekles bij mij gevolgd. Hoewel er naast mijn werk, opleiding en gezin nu niet heel veel tijd overblijft is mijn tennis-avond heilig. Dit is voor mij pure ontspanning, de leukste sport van de wereld en heerlijk om alleen met een tennisbal en een racket bezig te zijn. Het kopje thee of de borrel na afloop hoort hier ook zeker bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat