Stel cookie voorkeur in

Middenbouw 3: Mariska en Marjolein

Even voorstellen: Mariska

Naam: Mariska Govers-de Visser.
Dat is dan voluit! Meestal word ik gewoon Mariska genoemd.
Ik heb er een hekel als mijn naam afgekort wordt. Daar luister ik dan niet naar.

Woonsituatie: Getrouwd en 2 kinderen.
Ik ben getrouwd met Freddy (Fred) en heb 2 kinderen. Lotte en Bram.
Samen wonen wij in Heesch.  Heel gezellig met onze kat Koda en een aquarium vol met vis.

Thuis:
Thuis kan ik heel erg genieten van mijn kinderen. Het zien opgroeien van je eigen grut is iets om heel trots op te zijn. Ook kan ik erg genieten van een boek. Schrijvers als Henning Mankell, Elizabeth George en Karin Slaughter staan op mijn boekenplank. In mijn huiskamer hangen een aantal schilderijen, allemaal geborduurd. Deze hobby is begonnen toen ik aan het afstuderen was. Ter ontspanning. Iets wat ik nu even niet doe, maar zo weer te hand kan nemen. Een creatief bijtje dus.

Verder probeer ik elke week hard te lopen. Afgelopen jaar heb ik met een collega meegelopen met de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch, dit was erg gezellig.

Werk: bovenbouw.
Ik werk al jaren op Merlijn. Ik ben  begonnen in de onderbouw voor een jaar of 3. Daarna 3 jaar in de middenbouw.  In de jaren dat ik kinderen kreeg heb ik een aantal wisselingen gehad tussen de onderbouw en middenbouw. Later ben ik gevraagd om ook eens in de bovenbouw te komen werken. Hier heb ik het nu reuze naar mijn zin.

Werkdagen: Maandag, dinsdag en woensdag
Omdat ik er ook thuis wil zijn voor mijn kinderen heb ik ervoor gekozen na de geboorte van Lotte parttime te gaan werken. Dit bevalt me uitstekend.

Leergebieden:
Ik vind het erg leuk om kosmische lessen te geven. Omdat ik een digibord in de klas heb kan ik in deze lessen gebruik maken van het internet, powerpoint enz. Dan wordt het voor de groep ook een stuk interessanter. Ook het ‘gewone’ reken- en spellingonderwijs vind ik leuk om te geven. Het onderwijs blijft een uitdaging, omdat we steeds aan het zoeken zijn naar de beste manier van leren voor de kinderen. Wat kunnen ze zelfstandig en waar moet ik als juf de hulp bieden.

Kinderen:
Het leuke van kinderen vind ik dat iedereen anders is. Het ene kind is het andere niet en allemaal hebben ze net een andere manier van aanspreken nodig. Ik kan ervan genieten als een kind steeds weer een stapje verder komt. Daar haal ik nieuwe energie uit om weer verder te gaan.

Team Merlijn:
Het leuke van werken op Merlijn vind ik dat het team hecht is met elkaar. Een aantal leerkrachten zie ik ook buiten het werk, echte vriendschappen zijn er ontstaan op Merlijn. Altijd kunnen terugvallen op je collega’s, een vriendelijk woord, elkaar helpen, dat is wat ik vind op Merlijn.

Even voorstellen: Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein en ik werk sinds 2009 op Merlijn. Na de PABO, ben ik speciaal onderwijs gaan studeren. Ik kreeg toen tijdens mijn studie de kans om als duopartner een klas te draaien op een school voor doven/ slechthorenden en kinderen met een ernstige spraaktaalstoornis. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen om waardevolle praktijkervaring op te doen. Na mijn studie heb ik een half jaar rondgetrokken door Nieuw-Zealand. Wauw, wat een prachtig land is dat; rust, ruimte, bergen, zee, en vooral dolfijnen... Ik heb daar veel mooie dingen gezien en gedaan en heb veel nieuwe mensen ontmoet. Inmiddels ben ik al weer een keer terug geweest. : ) Toen ik terug kwam in Nederland heb ik gesolliciteerd bij stichting Viataal (inmiddels Kentalis), waar het tijdens mijn studie zo goed bevallen was. Na 7 jaar speciaal onderwijs ontdekte ik het Montessori-onderwijs, dat me direct aansprak. En hier werk ik nu al een aantal jaren met veel plezier! Op dit moment werk ik samen met Heleen in onderbouw 1. Ik werk elke week op maandag en dinsdag. Op woensdag werken Heleen en ik om en om.

Ik woon, samen met mijn partner Tiese, in de Maaspoort, dus kun je me af en toe tegenkomen. We hebben een leuk huis, met een fijne tuin. Hier heb ik het goed naar mijn zin! Verder houd ik van gezelschapsspelletjes en spannende films en ben ik dol op het decoreren van taarten!

Even voorstellen: Judith

Mijn naam is Judith Geevers-Kuipers en ik ben sinds augustus 2019 gestart als zij-instromer op de Merlijn. Ik vind de Merlijn een heel fijne school en toen ik hier in maart voor het eerst kwam voelde het direct als een warm bad. Wat een betrokken en geïnteresseerde collega’s. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen aan het werk zijn in de klassen en de andere ruimtes. Er is veel ruimte voor creativiteit en dat maakt mij als juf ook erg blij.

Voordat ik besloot om een carrière-switch te maken was ik werkzaam als ZZP-er in de culturele sector. Ik heb fluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds mijn afstuderen veel concerten gegeven met allerlei ensembles en orkesten. Daarnaast heb ik veel fluitles gegeven aan kinderen en volwassenen en sinds 2013 was ik ook muziekdocent op verschillende basisscholen in Rotterdam.
Het lesgeven op basisscholen heeft mij aan het denken gezet. Ik zag soms 15 verschillende klassen per week en ik miste de band met één groep kinderen. Ik realiseerde me toen dat het lesgeven zich niet alleen hoefde te beperken tot  het vak muziek, maar dat ik groepsleerkracht wilde worden.

In 2015 ben ik van Rotterdam naar Rosmalen verhuisd en ik  heb het hier erg naar mijn zin. Ik woon samen met mijn man Jeroen en twee kinderen (Max, 5 jaar en Cas, 2 jaar) in een heerlijk huis aan de Groote Wielen-plas en hier heb je in de zomermaanden dagelijks een vakantiegevoel!
Ik heb de muziek zeker niet helemaal losgelaten. Ik ben namelijk Muziek op Schootdocent in Rosmalen en dit doe ik nu nog steeds met heel veel plezier. Inmiddels hebben al een paar honderd kinderen uit Rosmalen en omstreken muziekles bij mij gevolgd. Hoewel er naast mijn werk, opleiding en gezin nu niet heel veel tijd overblijft is mijn tennis-avond heilig. Dit is voor mij pure ontspanning, de leukste sport van de wereld en heerlijk om alleen met een tennisbal en een racket bezig te zijn. Het kopje thee of de borrel na afloop hoort hier ook zeker bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat