Stel cookie voorkeur in

Onderbouw 1: Heleen en Marjolein

Even voorstellen: Heleen

Toen ik (ooit) in de eerste klas leerde lezen besloot ik dat ik later juf wilde worden. Daar heb ik nooit meer aan getwijfeld. Dit schooljaar werk ik 25 jaar op Merlijn. Eerst fulltime en toen ik kinderen kreeg parttime. Op Merlijn begon ik in een onderbouwgroep. Daarna heb ik in alle groepen en bouwen gewerkt. Dit jaar combineer ik de onderbouw op woensdag, donderdag en vrijdag met één dag middenbouw op maandag. Ook al werk ik lang op Merlijn ik heb het nog steeds naar mijn zin. Het is er in ieder geval nooit saai.
In de afgelopen jaren heb ik altijd een opleiding of cursus gevolgd, van Montessori-opleiding tot hoogbegaafdheid en van leesschrijfboek tot Master of Sen taalspecialist en dyslexie. Inmiddels ben ik naast leerkracht ook lees-en taalcoördinator én mag ik als bouwcoördinator meedenken en meepraten in het MT.

Als ik niet op Merlijn ben dan ben ik thuis in Rossum. Thuis is genoeg te doen met een man en 4 kinderen. Onze oudste twee, zonen, zijn inmiddels op kamers. Eén dochter zit op het mbo en de jongste dochter zit op het voortgezet onderwijs. Heerlijk om het gepuber thuis af te wisselen met de kleuters op Merlijn. Daarnaast ben ik dol op lezen, sport (kijken), eten (koken) en vakantie vieren.

Even voorstellen: Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein en ik werk sinds 2009 op Merlijn. Na de PABO, ben ik speciaal onderwijs gaan studeren. Ik kreeg toen tijdens mijn studie de kans om als duopartner een klas te draaien op een school voor doven/ slechthorenden en kinderen met een ernstige spraaktaalstoornis. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen om waardevolle praktijkervaring op te doen. Na mijn studie heb ik een half jaar rondgetrokken door Nieuw-Zealand. Wauw, wat een prachtig land is dat; rust, ruimte, bergen, zee, en vooral dolfijnen... Ik heb daar veel mooie dingen gezien en gedaan en heb veel nieuwe mensen ontmoet. Inmiddels ben ik al weer een keer terug geweest. : ) Toen ik terug kwam in Nederland heb ik gesolliciteerd bij stichting Viataal (inmiddels Kentalis), waar het tijdens mijn studie zo goed bevallen was. Na 7 jaar speciaal onderwijs ontdekte ik het Montessori-onderwijs, dat me direct aansprak. En hier werk ik nu al een aantal jaren met veel plezier! Op dit moment werk ik samen met Heleen in onderbouw 1. Ik werk elke week op maandag en dinsdag. Op woensdag werken Heleen en ik om en om.

Ik woon, samen met mijn partner Tiese, in de Maaspoort, dus kun je me af en toe tegenkomen. We hebben een leuk huis, met een fijne tuin. Hier heb ik het goed naar mijn zin! Verder houd ik van gezelschapsspelletjes en spannende films en ben ik dol op het decoreren van taarten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat