Stel cookie voorkeur in

Onderbouw 1: Heleen en Sandra

Even voorstellen: Heleen

Toen ik (ooit) in de eerste klas leerde lezen besloot ik dat ik later juf wilde worden. Daar heb ik nooit meer aan getwijfeld. Dit schooljaar werk ik 25 jaar op Merlijn. Eerst fulltime en toen ik kinderen kreeg parttime. Op Merlijn begon ik in een onderbouwgroep. Daarna heb ik in alle groepen en bouwen gewerkt. Dit jaar combineer ik de onderbouw op woensdag, donderdag en vrijdag met één dag middenbouw op maandag. Ook al werk ik lang op Merlijn ik heb het nog steeds naar mijn zin. Het is er in ieder geval nooit saai.
In de afgelopen jaren heb ik altijd een opleiding of cursus gevolgd, van Montessori-opleiding tot hoogbegaafdheid en van leesschrijfboek tot Master of Sen taalspecialist en dyslexie. Inmiddels ben ik naast leerkracht ook lees-en taalcoördinator én mag ik als bouwcoördinator meedenken en meepraten in het MT.

Als ik niet op Merlijn ben dan ben ik thuis in Rossum. Thuis is genoeg te doen met een man en 4 kinderen. Onze oudste twee, zonen, zijn inmiddels op kamers. Eén dochter zit op het mbo en de jongste dochter zit op het voortgezet onderwijs. Heerlijk om het gepuber thuis af te wisselen met de kleuters op Merlijn. Daarnaast ben ik dol op lezen, sport (kijken), eten (koken) en vakantie vieren.

Even voorstellen: Sandra

Hallo, ik ben Sandra Maas. Ik woon met mijn partner Gerard en onze dochter Linn in Elshout. Dat is een heel klein dorpje tussen ’s Hertogenbosch en Waalwijk. We wonen er lekker landelijk, tussen de weilanden met koeien. Onze Linn is nu ook een ‘echte’ kleuter, ze zit op de enige school in Elshout in de onderbouw. Wat is het leuk en bijzonder om alles eens vanuit de moederrol mee te maken!

Ik heb de opleiding SPH gevolgd en met mijn diploma op zak kwam ik terecht op Montessorischool de Wiek in Drunen. Ik heb daar een Montesssori-peuterspeelzaal opgestart en gedraaid. Eenmaal kennisgemaakt met het Montessori-onderwijs op de Wiek wist ik het zeker: op deze school wil ik juf worden! En dat is gelukt. Nadat ik mijn PABO-diploma heb behaald, ben ik daar 14 jaar onderbouw-juf geweest. Helaas moesten we de deuren sluiten. Gelukkig vond ik op Merlijn een hele fijne nieuwe baan en werk ik sinds 2013 met heel veel plezier in de onderbouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat