Stel cookie voorkeur in

Onderbouw 2: Anne-Will en Sandra

Even voorstellen: Anne Will

Hallo, ik ben Anne-Will

Na de PABO heb ik gekozen voor het Montessorionderwijs. Het principe van meerdere leerjaren in een groep, het mooie materiaal, de zorg voor je omgeving en de vrijheid in gebondenheid passen goed bij mij als persoon. In 1990 ben ik op Merlijn als leerkracht begonnen. Ik heb hier tot 2006 in diverse groepen gewerkt. Eerst fulltime en later parttime. Van 2006 tot 2014 heb ik als ambulant begeleider gewerkt. In die periode heb ik leerkrachten begeleid die leerlingen met een motorische beperking in de klas hadden of leerlingen die langdurig ziek waren. Tijdens die periode had ik weinig direct contact met leerlingen. Ik heb dat als een gemis ervaren. Toen ik de kans kreeg om weer als leerkracht op Merlijn te gaan werken heb ik die kans aangenomen. Op dit moment werk ik samen met Sandra in de onderbouw. Omdat ik op de Maaspoort woon kun je mij hier ook regelmatig tegenkomen. Ik woon hier samen met Hans. Wij hebben een tweeling waarvan 1 dochter nog thuis woont en dit jaar gestart is op de PABO. Onze andere dochter studeert gezondheidswetenschappen in Maastricht en zit sinds een jaar op kamers. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, hardlopen, golfen of knutselen. Wij gaan graag op vakantie in een land waar het mooi weer is, bergen zijn om te wandelen, de zee om te ontspannen, lekker eten en een lekker kopje cappuccino, Italië behoort dan ook tot onze favorieten.  Als er nog tijd over is lees ik graag een boek.

Even voorstellen: Sandra

Hallo, ik ben Sandra Maas. Ik woon met mijn partner Gerard en onze dochter Linn in Elshout. Dat is een heel klein dorpje tussen ’s Hertogenbosch en Waalwijk. We wonen er lekker landelijk, tussen de weilanden met koeien. Onze Linn is nu ook een ‘echte’ kleuter, ze zit op de enige school in Elshout in de onderbouw. Wat is het leuk en bijzonder om alles eens vanuit de moederrol mee te maken!

Ik heb de opleiding SPH gevolgd en met mijn diploma op zak kwam ik terecht op Montessorischool de Wiek in Drunen. Ik heb daar een Montesssori-peuterspeelzaal opgestart en gedraaid. Eenmaal kennisgemaakt met het Montessori-onderwijs op de Wiek wist ik het zeker: op deze school wil ik juf worden! En dat is gelukt. Nadat ik mijn PABO-diploma heb behaald, ben ik daar 14 jaar onderbouw-juf geweest. Helaas moesten we de deuren sluiten. Gelukkig vond ik op Merlijn een hele fijne nieuwe baan en werk ik sinds 2013 met heel veel plezier in de onderbouw

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat