Stel cookie voorkeur in

Onderbouw 2: Anne-Will en Jennifer

Even voorstellen: Anne Will

Hallo, ik ben Anne-Will

Na de PABO heb ik gekozen voor het Montessorionderwijs. Het principe van meerdere leerjaren in een groep, het mooie materiaal, de zorg voor je omgeving en de vrijheid in gebondenheid passen goed bij mij als persoon. In 1990 ben ik op Merlijn als leerkracht begonnen. Ik heb hier tot 2006 in diverse groepen gewerkt. Eerst fulltime en toen ik zelf kinderen kreeg parttime. Van 2006 tot 2014 heb ik als ambulant begeleider gewerkt. In die periode heb ik leerkrachten begeleid die leerlingen met een motorische beperking in de klas hadden of leerlingen die langdurig ziek waren. Omdat ik het werken met groepen kinderen miste ben ik weer als leerkracht op Merlijn gaan werken. Naast mijn baan als leerkracht werk ik ook als ATO-coach. Hierdoor kom ik op diverse scholen in Den-Bosch en mag ik leerkrachten coachen. Daarnaast ben ik op dit moment bezig met de opleiding tot specialist hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit. Deze hoop ik in maart af te ronden. Omdat ik op de Maaspoort woon kun je mij hier ook regelmatig tegenkomen. Ik woon hier samen met Hans. Wij hebben een tweeling, twee meiden die studeren en op kamers zitten. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, het liefst lange afstand wandelingen. Op dit moment zijn wij bezig met het Pieterpad. Na zo’n wandeling genieten we dan op een terrasje. Ook ga ik wekelijks hardlopen, golfen of knutselen. Wij gaan graag op vakantie naar een land waar het mooi weer is, bergen zijn om te wandelen en de zee om te ontspannen. Als er nog tijd over is lees ik graag een boek.

Even Voorstellen: Jennifer

Mijn naam is Jennifer Raps-Ruiter, 36 jaar, en ik woon samen met mijn man Bjorn en onze zoon Antwan in Drunen. We wonen met veel plezier in Drunen.

Ik ben in Delfzijl opgegroeid en heb in Groningen de PABO gedaan. Na de PABO heb ik nog Master-Sen gedaan om kinderen met leer- en gedragsproblemen nog beter te kunnen begeleiden.

Ik ben begonnen op Montessorischool de Wiek in Drunen. Hier heb ik de passie voor het Montessori onderwijs ontwikkeld. In mijn eerste jaar als juf heb ik de opleiding voor Montessori leerkracht gedaan. Een hele verrijking. Hier heb ik zo’n zes jaar gewerkt.

Nu werk ik alweer een aantal jaar met veel plezier op Merlijn in de onder- en middenbouw. De kinderen en de manier van werken geven mij voldoening. Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich verder ontwikkelen. Het leuke om in twee bouwen te werken is, dat je heel mooi de doorgaande lijn kunt zien en zo echt de verbinding kunt maken.

Daarnaast ben ik lid van de OR. Ik vind het erg leuk om de spil tussen ouders en het team te zijn.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, te knutselen en leuke dingen te doen met mijn man en zoon. Zo gaan we graag zwemmen, een dagje op pad, of samen lekker wandelen in de Loonse en Drunense  duinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat