Stel cookie voorkeur in

Directeur

Even voorstellen: Eveline

Sinds januari 2015 werk ik als directeur op Montessorischool Merlijn. Daarvoor werkte ik als trainer/ adviseur bij een opleidingscentrum voor het onderwijs. Ik heb zowel de Pabo als de opleiding Onderwijskunde aan de Universiteit van Leiden afgerond. In mijn loopbaan heb ik vanuit verschillende functies ervaring in het primair onderwijs opgedaan. Zo ben ik 25 jaar geleden gestart als leerkracht, maar heb ik ook ervaring als adjunct directeur en Pabo docent. Het werken met ouders, leerlingen en leerkrachten geeft mij veel energie, dus ik ben erg blij met mijn rol als directeur van Merlijn.

Heel bewust heb ik gekozen om op een Montessorischool te werken. Omdat ik nog niet eerder op een Montessorischool heb gewerkt, start ik dit jaar met de Montessori opleiding. Wel heb ik al gemerkt dat de ideeën van Maria Montessori naadloos aansluiten bij mijn visie op onderwijs. Zo vind ik het belangrijk dat wij als leerkrachten heel goed kijken naar kinderen en dat we de zelfstandigheid van kinderen stimuleren. Wat kinderen zelf kunnen, moeten ze ook zelf doen. Daar groeien ze van! 

Daarnaast vind ik het belangrijk dat leerlingen zicht hebben op hun eigen leerproces. Als school hebben wij de taak om leerlingen te laten zien wat ze kunnen en wat ze nog moeten leren. Tot slot vind ik het belangrijk dat leerlingen graag naar school gaan en plezier hebben op school. Ik vind het dan ook erg fijn om te merken dat dit voor de meeste leerlingen op Merlijn het geval is. 

 

 

De foto is gemaakt door: Monya el Aouat