Stel cookie voorkeur in

Leraar ondersteuners

Even voorstellen: Karin (bovenbouw)

Wij hebben Karin geïnterviewd, we hebben haar een paar vragen gesteld en uit die antwoorden hebben we een verhaal geschreven.
Anna en Maartje, bovenbouw

Karin woont in Vinkel samen met haar vriend Twan, haar zoontje Tim en haar 3 katten: Pim, Lizzy en Dikkie Dik en ook nog 4 cavia's.
In haar vrije tijd gaat ze graag lange wandelingen maken in het bos. Ook houdt ze van spannende en historische boeken lezen, schilderen, sporten, fotograferen en van reizen, het liefst naar verre landen zoals India en Vietnam. Ook hebben ze een hele oude camper, maar daar reizen ze het liefst mee door Europa en Nederland.

Het leukste aan haar beroep vindt ze om de kinderen te begeleiden en ze iets te leren, maar ook om ze te zien groeien en dat ze zich heel goed kunnen concentreren op hun werk. Ze vindt het niet zo leuk als kinderen niet goed luisteren en als de kinderen onaardig zijn tegen elkaar.
Karin vindt de Merlijn een hele leuke en fijne school omdat het klein is en je de kinderen snel leert kennen.

Even voorstellen: Anita (onderbouw en middenbouw)

Hallo, ik ben Anita en ik ben blij om, na een onderbreking van 1 jaar, weer terug te zijn op Merlijn! Sinds augustus 2013 werk ik met veel plezier als ondersteuner in het basisonderwijs, ik begeleid kinderen in hun ontwikkeling op verschillende gebieden (cognitief, sociaal-emotioneel, motorisch, creatief). Ieder kind heeft talenten, ik help ze om hun talenten te ontdekken, maar ook met de dingen die ze nog lastig vinden, zodat ze een fijne schooltijd hebben. De manier van werken op Merlijn en de materialen sluiten hier mooi bij aan.

Ik woon met mijn man en onze 2 dochters in Nuland, een dorp midden tussen Den Bosch en Oss, onze oudste zoon woont sinds kort op zichzelf. In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag, ik doe aan Pilates, ben supporter bij de korfbalwedstrijden van onze dochters en ik vind het leuk om te lezen.

Even voorstellen: Margje (middenbouw en bovenbouw)

Hallo, ik ben Margje van de Weerdhof
De eerste 20 jaar van mijn werkzame leven heb ik bij verschillende bedrijven op kantoor gewerkt. Ik zorgde daar voornamelijk dat de goederen van die bedrijven, op tijd bij de klant werden geleverd. Daarvoor maakte ik alle documenten in orde die nodig waren om de spullen over de hele wereld te kunnen vervoeren met vrachtwagen, -schip of -vliegtuig. 

Na 20 jaar wilde ik graag eens iets totaal anders gaan doen en ben ik me gaan omscholen. Ik heb toen stage gelopen op een Jenaplanschool, dit beviel zeer goed. Ik heb daar ervaren dat kinderen gemotiveerd raken om nieuwe dingen te ontdekken als je ze zelf op pad stuurt.

Via mijn overbuurman ben ik daarna in contact gekomen met het Samenwerkingsverband van alle scholen in 's-Hertogenbosch. Ik ben toen als begeleider gaan werken in een groep, waar kinderen van verschillende leeftijden, tijdelijk les krijgen. Deze kinderen krijgen intensieve begeleiding om ze, zo mogelijk, weer terug te kunnen plaatsen op een reguliere basisschool. 

 Na dit bijna 10 jaar gedaan te hebben vond ik het tijd voor iets anders en ben ik me  gaan oriënteren bij andere scholen. Montessorischool Merlijn in 's-Hertogenbosch past goed bij mijn ervaring met kinderen van verschillende leeftijden in een klas.

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 werk ik als leerkrachtondersteuner in de middenbouw van Merlijn. Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag, vrijdag. Ik verwacht dat ik veel kan leren van de kinderen en collega's over het Montessori-onderwijs en dat Merlijn snel gaat voelen als 'mijn' school.

 Naar Merlijn kan ik lopend of op de fiets, ik woon namelijk met mijn man Peter, zoon en dochter in de Maaspoort. Beide kinderen zitten op het Jeroen Bosch College in 's-Hertogenbosch en gaan in het nieuwe schooljaar naar de vierde klas. ("Maar we zijn geen tweeling hoor!", roepen ze dan).

Woensdagavond en zondagochtend ben ik te vinden op het water in de stad. Dan vaar ik over de Aa, Dieze of Dommel met een roeiboot van roeivereniging De Hertog. Ik vind het heerlijk om zo lekker sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Op donderdagavond doe ik het rustiger aan, dan ga ik naar Qi Gong om te ontspannen op Chinese wijze.

Afgelopen jaar heb ik de gevorderde cursus gevolgd voor imker, ik heb inmiddels al wel drie bijenvolken bij mij in de tuin staan. Misschien zorgen de bijen dit jaar voor een lekker potje honing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn gemaakt door: Monya el Aouat