Stel cookie voorkeur in

Afvalstoffendienst

Op donderdag 29 november is BB1 naar de Afvalstoffendienst geweest. Toen we er heen fietsten was het niet zulk lekker weer. We hadden harde wind tegen en het regende, toen we in de buurt van bestemming waren stonk het best wel vies.

Later werd ons uitgelegd dat deze stank van de overburen kwam, van Rijkswaterstaat. We werden verwelkomd bij de hoofdingang, waar een mooi plastic kunstwerk stond, en er stond een vrouw ons op te wachten, die mevrouw heeft ons ook rondgeleid bij de afvalstoffendienst.

We begonnen binnen met 3 proefjes, de eerste proef was, laten zien hoe je met gas een ballon kon laten opblazen, de tweede proef moest je uitzoeken welk plastic blijft drijven en welk plastic niet, de derde proef moest je kijken welk papier vaker kan gerecycled worden en welke minder gerecycled kan worden.

Toen iedereen klaar was met de proefjes gingen we naar buiten en kregen we een rondleiding over het hele bedrijf van de afvalstoffendienst.  Eerst vertelde de mevrouw dat regenwater wordt hergebruikt in de wc’s,

daarna liepen  we naar de containeropslag. Hier worden alle containers gemaakt en schoongemaakt en opgeslagen, de mevrouw vertelde ons dat er in iedere container een chip zit. Toen gingen we naar de gevaarlijke stoffen afdeling waar wel eens  een keer iets is ontploft. Ook hebben we de carwash gezien voor alle vuilniswagens, de wagens worden 1 keer in de week schoongemaakt.

Daarna gingen we naar de opslag waar al het puin wordt opgeslagen, daarna kwamen we bij de elektronica waar kapotte theezetters, koelkasten, laptops, tosti-apparaten en dat soort dingen lagen, daarna gingen we naar de de stort waar alle mensen hun puin kunnen sorteren en wegbrengen. Daarna liepen we weer terug naar het gebouw want de rondleiding was afgelopen. We kwamen wat nat binnen. We gingen nog even met elkaar doornemen hoe we de rondleiding vonden. Iedereen vond het hartstikke leuk, daarna zijn we weer op de fiets terug naar school gefietst.

 

Kars  & Tim