Stel cookie voorkeur in

Bossche Kinderparlement

Samuel en Boudewijn zijn samen naar het Bossche kinderparlement geweest. Toen we er aankwamen moesten we even wachten maar kregen ondertussen wel wat te eten en te drinken.

Toen gingen we met z'n allen naar de zaal toe en moesten we onze plekken zoeken want iedereen had eigen plekken.

Toen we eenmaal zaten was het 10:50 uur. We begonnen met het voorstellen van de kinderburgemeester en Mike van der Geld (wethouder ‘s-Hertogenbosch) en Arlene Denissen (burgemeester Bossche kinderparlement en schoolbestuur Signum). Daarna kregen we een uitleg van verschillende scholen onder andere van onze school hoe er een nieuwe kinderburgemeester gekozen kan worden. Daarna waren er 6 pitcheƛ van verschillende scholen onder andere het Schrijverke, de Hobbit, en het Sparrenbos.

De scholen hadden allemaal hun eigen idee over duurzaamheid want het thema dit jaar was duurzaamheid. Je kon op de ideeën reageren wat je er van vond en of je het een goed idee vond. Je moest als je een pitch wou voorlezen je daar apart voor opgeven.

Toen  alle pitches  klaar waren mocht je stemmen op de beste pitch.

De school de Hobbit heeft gewonnen.

Na het stemmen kregen we een soort spreekbeurt over eenzaamheid. De spreekbeurt werd gehouden door de school KC de Terp.

Ze hadden veel ideeën om mensen minder eenzaam te maken.

Om 12:05 uur gingen ze uitleggen hoe je een kinderlintje kan krijgen.

Je kan een kinderlintje krijgen als je je aanmeldt en dan moet je heel vaak goede dingen doen bijvoorbeeld voor ouderen.

Na de uitleg gingen we het hebben over het kindercongres.

Het kindercongres is een congres voor kinderen en  je kan er inkomen door je in te schrijven.

De 6 scholen die de 6 pitches hadden gedaan, hadden 6 verschillende ideeën en je kon je dan inschrijven bij zo´n idee. Dan ga je overleggen wat je nog beter kan doen en anders zou moeten doen. En dan vergader je nog een paar keer.

Na die uitleg beëindigde de kinderburgemeester het Bossche Kinderparlement 2019.


 

geschreven door Samuel