Stel cookie voorkeur in

Bleijendijk

Het thema van deze keer Bleijendijk was boswachter(s). We deden net zoals de vorige jaren een creatieve opdracht, klussen en een wandeling met spelletjes. Daarna werden we in groepjes verdeeld en gingen we de opdrachten doen.

Bij de creatieve groep ging je een ketting maken. We deden dat met een stukje hout, dat stukje zaagden we van een boomstam. Dat stukje kon je met schuurpapiertjes glad maken. Olie gebruikten we om het te laten glimmen. Er werd een gaatje in geboord in het stukje hout en daar werd een touwtje aan gemaakt. Zo hadden we dus een super mooie ketting!

Bij de klusopdracht gingen we de bomen met een rode stip omzagen. Het was best wel zwaar maar het ging wel goed. Je moest de omgezaagde boompjes op de stapel gooien. Het omzagen deed je met zijn tweeën. De een hield de boom vast en de ander ging zagen.

Bij de wandeling gingen we eerst een spel doen. Er waren zes bomen, een tikker en zeven kinderen. Je  moest allemaal een boom hebben, maar er waren maar zes bomen en zeven kinderen. Je kon niet getikt worden als je bij een boom stond. Het tweede spel waren allemaal vragen die werden gesteld, een soort quiz. We werden verdeeld in groepjes van twee. Als je de vragen goed had mocht je een paar stappen vooruit. Wie de meeste vragen goed had en dus ook het verst was had gewonnen. Het derde spel: We werden weer in groepjes van twee verdeeld. Er werd wat informatie gegeven over de bomen die we moesten zoeken, dus bijvoorbeeld de bladeren die de boom heeft, de structuur van de stam en wat er aan groeit (bijvoorbeeld een eikel). De opdracht was dus een boom zoeken en daar een touwtje omheen knopen. Als we daar klaar mee waren werd er gecontroleerd of je wel de goede boom had gekozen.

Het was weer heel leuk. We hebben erg fijn weer gehad met een lekker zonnetje en heel wat geleerd over de boswachter en de natuur!

Geschreven door: Fenne en Minne