Stel cookie voorkeur in

Sinterklaas musical

Voorbereidingen: Tekst

De Sinterklaasmusical van BB1 is geschreven door, Fenne, Nynke en Linde.

Nynke en ik (Linde) waren vorig schooljaar al begonnen met een verhaal bedenken, waar uiteindelijk kwamen we een beetje in de knoop met het verhaal. Toen hebben we die ideeën eigenlijk in de prullenbak gegooid en hebben we heel lang niks gedaan.

Totdat Hanneke vroeg “Wie willen een Sinterklaas Musical schrijven?”

Nynke en ik staken meteen onze handen op, ook een paar jongens, Fenne stak haar hand ook op. Fenne wilde wel met ons meedoen.

Toen we Fenne een beetje hadden uitgelegd wat voor dingen we misschien wilden in de musical, borrelde de ideeën eigenlijk vanzelf bij ons op. Zo was Deugenietje (Stijn) verlegen maar stiekem heel ondeugend.

Was Donderkopje (Louisa) een echt donderwolkje en een beetje een pestkopje .

En Sopietje (Arwen) leek ons een geschikte naam voor een klein meisjes pietje; haar naam werd afgeleid van Sofietje maar aangezien het een pietje was hebben we de f vervangen voor een p, zo kreeg je So-pietje.

 

Voorbereidingen: Dans

Ik (Fenne) mochtt van Hanneke met de dans aan de gang.

Ik wist al van tevoren dat heel veel kinderen zich zouden melden voor de dans en dat was ook zo!  11 van de OB, 21 van de MB & iedereen (29) van de BB!! 

Daarom mocht ik van Hanneke vragen in de klas of iemand van groep 8 mij wilde helpen met de dans.

Maar niemand wilde helpen met de dans!

Dus mocht ik iemand van groep 7 vragen om mij te helpen.

Gelukkig wilde Louise D mij wel helpen!  

Daar was ik heel blij mee!, vooral omdat Louise op dansen zit!

Ik vond dat iedereen heel goed zijn best heeft gedaan en ben heel blij met het resultaat. De kinderen die mee hebben gedaan mogen heel trots op zichzelf zijn!! 

 

Het optreden zelf.

Ik (Nynke) heb met Linde, Fenne en Louise D samen met de kinderen van de musical een mooi optreden neergezet. Ik ben trots op het resultaat van de musical. De kinderen kregen mooie complimenten van de ouders in het publiek en de ouders vonden het een grappig en leuk verzonnen verhaal. Er waren nieuwe personages zoals: Mama Klaas, de mama van Sinterklaas. 

De kinderen hebben met plezier meegedaan en in de pauzes geoefend. De meeste kinderen vonden het erg leuk om mee te doen. Ik hoop dat er volgend jaar weer zo’n vrolijke musical zal zijn!

 

Linde, Fenne & Nynke