Stel cookie voorkeur in

Sinterklaasfeest BB1

Op 5 december gingen we op school sinterklaas vieren. In de bovenbouw vieren we dat anders dan in de middenbouw. In de bovenbouw doen we surprise. Bij surprise helpen we sinterklaas met de cadeautjes, want sinterklaas heeft het natuurlijk heel druk. Dus we gingen eerst lootjes trekken. Op die lootje stonden de namen van de kinderen en hun lievelingskleur, hun favoriete boek, hun lievelings eten en hun lievelings dier. Je hebt dan een lootje getrokken en dan moet je voor dat kind  iets maken wat bij hem of haar past. Op de surprise plak je dan een gedicht en in de surprise stop je dan de cadeautjes. Als je helemaal klaar bent stop je het in een vuilniszak. 

De weken voordat we surprise hadden, begon de klassenraad al met het voorbereiden van het programma. De klassenraad had op het digibord een rad met namen klaargezet. En dan mochten verschillende kinderen op het bord het rad draaien en daar kwam dan een naam op te staan en die mocht dan de dichtstbijzijnde surprise pakken. Het kind (de naam) dat op die surprise stond mocht hem openen en kreeg allemaal leuke cadeautjes. Er zijn superleuke en mooie dingen gemaakt en iedereen was er erg blij mee.  

In de middag hebben we allemaal leuke spelletjes gedaan. Zoals pepernoten happen, galgje en pictionary met sinterklaasliedjes. Pepernoten happen is een superleuk spel wat wordt gedaan door twee kinderen, die zo snel mogelijk zo veel mogelijk pepernoten proberen te eten. Je zou denken dat het heel makkelijk is, maar het moest met Chineese stokjes, dus dat was wel een uitdaging. 

 

Geschreven door: Irene en Minne