Stel cookie voorkeur in

knutselen voor carnaval

We gingen met de klas knutselen voor Carnaval. Daarom had de juf gevraagd om plastic flessen en eierdozen mee te nemen. Toen we eenmaal alles hadden konden we beginnen. We knutselden in groepjes met de moeder van Samuel. We begonnen met een fles doormidden te knippen. Daarna moesten we met papier maché de fles beplakken. Toen alle kinderen daarmee klaar waren mochten we een kikker maken van eierdozen en een stokje en papier.

Toen we daar mee klaar waren mochten we het stokje schilderen en ook de fles. Je mocht niet zelf weten welke kleur je de fles wilde, de fles moest rood wit of geel zijn. Maar de moeder van Samuel koos wie rood mocht of wit of geel.

Later mocht je het hoofd van de kikker maken om het hoofd te maken kon je een mal overtekenen en dan oogjes opplakken dan was je kikkerhoofd klaar. De kleuren van het kikker hoofd waren lichtgroen en donkergroen. Daarna mochten we er nog een veer op plakken en was hij klaar of je mocht je er een gaatje in maken en daar de veer in doen. 

We mochten ook nog een carnaval tekening maken. Het tekenthema was ‘binnen en buiten’. Alle kinderen vinden het heel leuk om zo lekker te knutselen en tekenen!


 

geschreven door: Bram en Samuel