Stel cookie voorkeur in

Niet naar school

Inmiddels zijn we al 2 weken thuis door het Coronavirus. Voorlopig is dat tot 6 april. We hebben op de televisie gezien dat ze dinsdag beslissen of het echt tot 6 april is of misschien nog wel langer.

 

De eerste week was het wel even wennen. Thuis was ineens ook school. 

Wat wel fijn is dat we nu wat later op kunnen staan en toch onze schoolwerkjes kunnen doen. Nu gaan wij vertellen hoe onze dag thuis is zonder naar school te gaan.

 

Onze wekker gaat om 7:30 om ons normale ritme er in te houden. Dan gaan we wassen/aankleden en ontbijten. Om 9:00 starten we met plannen van onze werkjes. We doen er ongeveer 6 per dag. Papa werkt nu ook thuis, 1 van ons zit bij papa zodat we als het nodig is iets kunnen vragen. De ander zit bij mama in de praktijk die nu gesloten is ivm het Corona virus. Zo kunnen we allemaal rustig werken. Rond 10:30 gaan we fruit eten met wat drinken. Ook spelen we dan even samen in de tuin of we facetimen met vriendinnen want die zien we ook even niet.

Rond 12:30 gaan we lunchen, mama maakt soms een tosti of een eitje klaar dat is wel lekker. Meestal nemen we een uurtje lunchpauze, we gaan ook weer even lekker naar buiten in de tuin.

We maken onze werkjes af, als we iets hebben om  naar de juf te sturen, sturen we dat door. In de ochtend hebben we ook soms contact met de juf. Als alles klaar is zijn we lekker vrij. Dan hebben we tijd om nog te facetimen, buiten in de tuin te spelen,even lekker te chillen of we oefenen met muziek, ik (Nynke) speel saxofoon en Dycke speelt dwarsfluit/piccolo bij Jong Amantius. Helaas liggen ook deze lessen voorlopig stil. We kunnen gelukkig wel zelf vooruit met oefenen. 

Na het avond eten lezen we nog of kijken we televisie. We proberen wel een beetje op normale tijd naar bed te gaan. 

 

geschreven door: Nynke & Dycke