Stel cookie voorkeur in

Wat doe ik in mijn vrije tijd: Arduino

Een paar maanden geleden had ik een filmpje gezien over Arduino (ik zal jullie straks uitleggen wat dat is), en ik keek waar ik het het voordeligst kon bestellen. Ik belandde op een of andere Chinese webwinkel genaamd Dennisdeal. Het was een erg goede aanbieding maar helaas was er allerlei vertraging met het verzenden. Eerst hadden ze even vakantie door het Chinese Nieuwjaar toen dat klaar was kregen ze te maken met het Corona virus. Toen het eindelijk in Nederland aankwam hoorde ik niks voor een week of twee. En net toen ik dacht dat ik mijn pakket nooit meer terug zou zien kwam toch nog de postbode met een pakketje.

 

Een Arduino is een open-source platform waar je zelf alles kan maken en programmeren. Open-source betekent dat je iedereen er zelf veranderingen aan kan maken en ook zelf produceren daarom kunnen die Chinese webwinkels het zo goedkoop aanbieden. In het pakket wat ik heb gekocht zit te veel om op te noemen. Een mini computer, aansluitdraden en allerlei elektronische onderdelen zoals weerstanden en transistors.  Als je zelf even wil kijken dan kan jij dat hier doen.


 

Om de Arduino ook iets te laten doen moet je natuurlijk alles bouwen (onderdelen met elkaar verbinden) maar je moet het ook programmeren op de computer. Hiervoor is software genaamd Arduino IDE nodig. Daarin kan je zelf alles programmeren. Hiervoor wordt de programmeertaal C++ gebruikt.  

Ik heb het pakket sinds maandag 6 april dus ik heb nog niet heel erg veel tijd om er iets mee te doen maar ik heb al wel 3 projecten samen met mijn vader gedaan. Het eerste project was om gewoon een lampje te laten knipperen, dat was gelukt. Het tweede project was om iets te maken waarmee we konden kijken of een knop aan of uit stond, dat was ook gelukt. Het derde project was een thermometer maken met een LCD schermpje dat was ook gelukt alleen eerst zei hij dat het -400 graden was, dus we moesten een paar dingen veranderen en toen deed hij het wel goed. Ik ga nog veel meer doen dus ik hoef me nu niet te vervelen nu ik niet naar school kan. Ik zou dit aan iedereen aanraden die meer wil leren over elektronica en programmeren maar het wel best ingewikkeld  dus als je iemand kent die er al veel over weet dan zou ik vragen aan diegene of die je wil helpen. Ik heb hier nog 2 filmpjes van mijn projecten.

https://youtu.be/98gxqthGDjs

https://www.youtube.com/watch?v=kDnux8wSrAY

https://youtu.be/5ZKezsGbfig 

 

Arthur  10 april 2020, BB1