Stel cookie voorkeur in

Weer naar school

We mogen weer naar school. Daar zijn de meeste kinderen blij mee. We zijn 2 dagen op school en 3 dagen werken we thuis. Op school gelden andere regels. Zoals vaker handen wassen, afstand houden van de juf en we hebben een ingang en uitgang. We hebben nog meer regels. Er zijn de helft van de klassen op school. De andere helft werkt thuis. De school heeft ook looproutes gemaakt. Ook moeten kinderen die verkouden zijn thuisblijven. De kinderen gaan ook in groepen naar school, eerst de ene helft en dan de andere. Maar de helft die later op school komt moet ook langer op school blijven. Ook bij de ingang staat handgel als juffen en andere grote mensen binnenkomen moeten ze het gebruiken. We hebben allemaal een eigen plakstift, eigen kleurpotloden en white bordje zodat we er vragen op kunnen schrijven. We hebben ook eenrichtingsverkeer in de hal. We hebben langer pauze, dat is een voordeel. Eerst hadden we een half uur pauze en nu drie kwartier. We moeten onze jas aan de kapstok hangen, maar onze tas hangt aan onze stoel. In onze tas zit al het werk dat we dan na de schooldag weer mee naar huis nemen. De bovenbouwen zouden op kamp gaan, alleen dat kan niet doorgaan. Dat is een groot nadeel. 

Door alle corona maatregelen leren de meeste kinderen minder. Ook kan de juf ons niet zo goed helpen want we moeten afstand houden. Als we iets gebruikt hebben, een schaar, een puntenslijper, een spellingskaart dan moeten we dat in de fruitkar leggen. En dan wordt het weer schoongemaakt. We mogen niet meer op de gang  werken maar wel in een leeg klaslokaal. Als je het te druk vindt in het klaslokaal dan kun je vragen of je in het andere lokaal mag werken. 

Als ik thuis ben mis ik de sfeer van school. Maar thuis vinden de meeste kinderen dat je beter geconcentreerd bent. Thuis werk ik 2 uur en dan ga ik naar buiten. Ik heb meer tijd voor andere dingen. Dat is een voordeel. Het is ook leuk om thuis te werken vind ik. Maar natuurlijk is leren op school beter.

Louisa