Stel cookie voorkeur in

Wereldvrededag

Op Dinsdag 17 September was het in BB2 Wereldvrededag.

Op Wereldvrede dag hadden we een paar dingen gedaan die te maken hadden met samenwerken en de Wereldvrede dag. Deze middag werd georganiseerd door een paar kinderen van groep 8 bij de kosmische klas.

Als eerste gingen alle  kinderen naar een labyrint die gemaakt was van een heel groot touw en daar werd uitgelegd door de kinderen wat ze moesten doen. Je moest namelijk een labyrint lopen (dat was in ons geval een spiraal). Je mocht niet praten en je moest rustig het labyrint lopen. Veel mensen over de hele wereld lopen op Wereldvrededag ook een labyrint. Nadat je in het labyrint was gelopen mocht je blind gelukskoekjes happen. De gelukskoekjes lagen op een tafel en dan mocht je 1 voor 1 een gelukskoekje happen. In het gelukskoekje zat ook een boodschap.

Als je het gelukskoekje op had dan liep je het labyrint weer uit en kreeg je bij de uitgang een gelukspoppetje die je dan zelf mocht houden. Ook kreeg je een kaartje en met dat kaartje liep je dan naar een andere tafel. Daar stond een bak met stiften en dan mocht je er een boodschap op schrijven en dan in een boom hangen.

Bij het allerlaatste onderdeel van de Wereldvrede dag speelden we estafette in 4 teams.

Dit waren alle dingen die we op Wereldvrededag hadden gedaan.


 

Geschreven door: Karlijn en Nienke