Stel cookie voorkeur in

Bleijendijk

Gisteren zijn we met de groep naar Bleijendijk geweest. We begonnen in de klas, daar werden de autogroepjes en voor de hele dag bekend gemaakt. Toen zijn we met zijn allen naar Bleijendijk gereden. Normaal mogen we altijd in de blokhut en mogen we meteen gaan spelen. Nu kregen we eerst uitleg over hoe het nu allemaal werkt met Corona. Ze hadden een handenwasstraat gemaakt en we mochten de blokhut niet in. Normaal eten we altijd binnen of buiten in een kring, dat mocht ook niet. We aten in een soort theateropstelling. De tassen moesten buiten aan een haakje in plaats van binnen op de bank.

Toen kwamen we achter de heuvels en was daar een vuurtje. Iedereen was heel enthousiast en wilden met stokken en vuur spelen. Toch mocht dat niet. We mochten er wel af en toe wat hout of blaadjes opgooien.

Er waren drie activiteiten. Een was verven. We moesten een stuk uit de natuur namaken met fantasie kleuren. Dit was vanuit de stroming expressionisme. Omdat we niet de blokhut in mochten, hadden ze in de bossen een zeil gespannen waar we onder werkten. De tweede activiteit was klussen. We moesten schors bij de kleine, jonge bomen gooien. Dit was omdat als de zon op de bodem schijnt de bodem uitdroogt en met de boomschors gebeurt dat niet. We hadden ook nog een wandeling. Dit was eigenlijk een speurtocht. We moesten spullen zoeken in het bos die daar niet thuis hoorden. Onnatuurlijke spullen. Het waren 22 dingen, dit was in tweetallen.

Noel, Ise en Juliette