Stel cookie voorkeur in

nieuwe taakjes

We beginnen met vegen. Het is voor twee personen. Je moest altijd tussen de taakjestijd vegen, dat is kwart voor drie of kwart over twaalf. Dan moeten de kinderen de hele klas vegen. Maar dan als iedereen naar huis ging was alles weer vol met zand en dat vond onze schoonmaakster niet fijn.
We hebben er als klas voor gekozen om dit nu vrijwillig na schooltijd te doen. We mogen dan tijdens het vegen ook muziek op Youtube opzetten. We weten nog niet precies hoe ze het vinden, omdat we hier gisteren mee begonnen zijn. Maar we hopen dat ze het leuk vinden.

Dan gaat het nu over de vissenkom . Het taakje is voor twee personen van groep 8. Deze kinderen moeten maandag een gele fles nitraatwater, tablet voor de algen en vissen geven. Woensdag ook vissenvoer en de filter verschonen. En op vrijdag alleen de vissen voeren. De eerste week moesten we iedere dag de filter verschonen.
De vissen hebben het naar hun zin en zwemmen veel rond. Als ze honger hebben zwemmen ze naar boven en dat doen ze nu niet.

Groetjes, Daniël en Julia